JortenKaren.reismee.nl

Puerto Madryn

dolfijn

Reacties

Reacties

mama K

joepi, eindelijk toch ne foto van een dolfijn kunnen trekken

Sanne

Haha, inderdaad, wij super veel moeite moeten doen.. en hier van alle dieren kei veel foto's :)

Karen

Wacht maar tot je de filmjes ziet :)

Liselotte

Hoi Karen en Jort! Voor jullie kort de tijd op maar voor ons ook! Wij zitten stilaan af te tellen tot we kunnen vertrekken (op 27 december)!! Ik had een praktisch vraagje en ik dacht dat jij me wel kon helpen. Hadden jullie US dollars mee naar Thailand/Laos/Cambodja? Voor de grensovergangen of dergelijke?
Ik wens jullie nog heeel veel plezier en geniet nog extra van de laatste paar dagen!! Jullie hebben al een superreis achter de rug, dat kunnen ze jullie al niet meer afpakken!!

Karen

Hej!
Nee, wij hadden geen US dollars. In Cambodja uiteindelijk wel omdat, als je daar geld afhaalt van de bankautomaat krijg je het in dollars. Onze visums hadden we telkens vantevoren geregeld, behalve van thailand naar laos niet, en daar betaalden we gewoon aan de thaise kant met thais geld en aan de laos kant, daar was een wisselkantoor, dus we wisselden wat we hadden in geld van laos. Eigenlijk aan elke grensovergang vind je wisselkantoren, niet altijd een echt legaal kantoor, soms ook gewoon vrouwtjes of meneertjes die wisselen, maar als je ziet dat de lokale bevolking dat doet, is het wel safe. Ivm visums vantevoren, niet noodzakelijk, maar wel gemakkelijk. Ook heb je bv bij de grensovergang van Thailand naar Cambodja nogal 'fake' visumkantoren, die je meer laten betalen dan het eigenlijk is. Als je hiervan op de hoogte bent, loop je die voorbij en zoek je de officiele. Maar als je het niet veel rompslomp vind en je hebt tijd, doe het gewoon vantevoren (niet perse in belgie, maar in de landen waar je eerst komt in de ambassade)
Alleszins, je doet er niets verkeerd mee om ze mee te nemen, aangezien het gewoon 1 van de 2 officiele geld is van cambodja.
Voor hoe lang gaan jullie?
x..

Liselotte

Hoi Karen, bedankt voor de lange uitleg!! Wij gaan maar één maand :) haha! Maar we zoeken wel door Thailand, Laos en Cambodja te trekken. We zijn alletwee aan het werken en ook nog aan het bouwen, dus qua budget en tijd past dat ons het best. Geen wereldreis maar wel een wereldse reis! De tijd is te kort om alles te zien, dat beseffen we goed genoeg, maar we willen gewoon de uitdaging aangaan en eens proeven van de verschillende culturen. Een voorsmaakje voor misschien ooit een volgende reis. Ik had graag Viëtnam ook gedaan, maar ik denk dat Cambodja 'beter haalbaar' is. We hebben geen visa geregeld omdat Thailand/Laos niet echt nodig is en Cambodja gaan we of aan de grens proberen ofwel gewoon in Bangkok als we landen (dan gaan we toch eerst nieuwjaar vieren op Koh Chang en dan keren we terug naar Bangkok). Dikke kus

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!